Confidenţialitate

Florin Cîțu va cere o anchetă pentru a vedea cum a fost pregătit valul 4 al pandemiei | AUDIO

Premierul Florin Cîțu spune că va cere o anchetă să vadă cum a fost pregătit valul 4 al pandemiei de Ministerul Sănătății.

Florin Cîțu a spus că va solicita și un plan privind gestionarea situaţiei şi că va avea discuţii cu managerii de spitale şi cu cei din Direcţiile de Sănătate Publică pe tema paturilor de la ATI.

Este nevoie și de personal special detașat pentru secțiile bolnavilor de Covid-19, spune Florin Cîțu:

”O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4. Ultima cifră pe care o am e de 1.024 de paturi, ATI Covid, deși eu am spus că trebuie să rămânem la 1.600 de paturi. Domnul ministru a înțeles mesajul meu, a adăugat vreo 400 de paturi imediat, și va adăuga până la 1.600 de paturi cât mai curând posibil. Provocarea este să avem și personalul detașat în aceste secții Covid.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîțu spune că nu va mai exista un nou Lockdown, dar încurajează populația să se vaccineze împotriva coronavirusului:

”Lockdown-ul nu a ajutat deloc, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, este singura soluție. Avem doze de vaccin, avem ce ne trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm, și în același timp trebuie să menținem economia deschisă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.