Confidenţialitate

Florin Cîțu: Tulpina britanică e oarecum sub control. Nu am ajuns la momentul să ne relaxăm | AUDIO

Premierul Florin Cîțu spune că tulpina britanică e sub control în România și nu e cazul ca autoritățile să impună noi restricții. Totuși, prim-ministrul consideră că mulți dintre noi s-au relaxat și nu mai respectă măsurile de protecție de bază:

„Am văzut că oamenii au început să se relaxeze puțin, nu este momentul, nu am ajuns la momentul să ne relaxăm. Ceea ce am făcut până acum putem să pierdem foarte ușor dacă nu păstrăm în continuare aceste restricții. Dacă vrem să păstrăm restaurantele deschise, dacă vrem să păstrăm școlile deschise, trebuie să păstrăm regulile. Deocamdată, în România, vedem că tulpina britanică e oarecum sub control”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu spune că Guvernul nu ia în calcul introducerea de noi amenzi, dar că localurile unde nu se respectă legea ar trebui să fie închise:

„Controale se fac, mereu ați văzut că se dau amenzi, înțeleg că acele amenzi de 6.000 de lei nu prea contează, de aceea am venit cu o propunere, care va fi amendament în Parlament. Eu sunt de acord ca cineva care a primit o amendă, și în 15 zile după ce a primit această amendă se repetă același comportament, să i se suspende pentru 15 zile sau două săptămâni licența.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul a mai spus că nu se așteaptă la diferențe majore față de ceea ce avem în prezent în privința numărului de infectări cu coronavirus, după ce, de joi, se va modifica modul în care se calculează rata de incidență a cazurilor de COVID-19. De acum înainte, vor fi luate în calcul și focarele.