Confidenţialitate

Florin Cîțu spune că le va comunica liderilor PNL, sâmbătă, decizia sa. „Am fost vocal și voi rămâne împotriva măsurilor populiste” | AUDIO

Președintele PNL, Florin Cîțu, a evitat să spună dacă demisionează sau nu de la șefia liberalilor. Totodată, a refuzat să participe și la sedința de astăzi a conducerii PNL, care vrea să-l schimbe de la șefia partidului.

În schimb, spune că a convocat o ședință a Biroului Executiv al partidului sâmbătă:

„În partid avem o regulă, eu voi respecta de fiecare dată această regulă atâta timp cât sunt la Partidul Național Liberal președinte și am convocat, confrom regulilor din Partidul Național Liberal, un BEx mâine, la ora 13:00, cu prezență fizică, unde bineînțeles voi anunța mai multe lucruri, voi anunța și decizia mea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Senatului spune că știa despre nemulțumirile din partid, iar principalul reproș care i se aduce este acela că a criticat guvernarea PNL-PSD-UDMR:

„Eu am tot discutat cu președinții filialelor din țară și știam că erau nemulțumiri, foarte multe bineînțeles că nu aveau legătură Partidul Național Liberal, am discutat și cu vicepreședinții. Da, am fost vocal și voi rămâne împotriva unor măsuri populiste care pun în pericol stabilitatea financiară a României. Am spus că există acest risc al inflației de 10% și care este astăzi aici, guvernarea care nu este optimă nu o văd doar eu, o văd românii și o simt românii. Sunt lucruri pe care eu cred că puteam să le facem mai bine și n-au fost făcute mai bine. Un alt motiv care a fost invocat a fost cel al programului Anghel Saligny. Să invoci că eu nu vreau să pun în aplicare Anghel Saligny este bizar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL și mâna dreaptă a lui Florin Cîțu, și-a anunțat deja demisia din funcție:

„Eu nu vreau să particip la un asemenea bâlci şi la şedinţa de mâine, eu voi anunţa demisia din funcţia de secretar general, urmând ca colegii care vor să facă lucrurile aşa, să le facă aşa cum le doresc, dar nu sub supravegherea mea.”