Confidenţialitate

Florin Cîțu propune sancțiuni mai dure parlamentarilor, după ce liderul AUR l-a agresat pe ministrul Energiei în Camera Deputaților | AUDIO

Conducerea din Parlament anunță măsuri dure, după ce liderul AUR, George Simion, l-a agresat pe ministrul Energiei la tribuna Camerei Deputaților.

Regulamentul trebuie schimbat, spune șeful Senatului. Florin Cîțu subliniază că parlamentarii au tolerat aceste comportament și amintește de situația în care liberalul Florin Roman era șicanat în Legislativ de aleșii AUR și USR:

„Trebuie să propunem măsuri foarte, foarte dure, ne uităm acum care sunt acestea și ce putem să facem. Am permis atunci când USR și AUR l-au agresat pe Florin Roman și am trecut peste acel eveniment, nu s-a întâmplat nimic, când îi lași liberi pe astfel de oameni ei vor fi din ce în ce mai agresivi, oameni violenți, dacă îi lăsăm liberi ei își vor face în continuare de cap.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O variantă luată în calcul: când un parlamentar devine abuziv, să primească avertisment și să poată fi scos rapid din sala de plen, eventual cu Jandarmeria.

Cazul de la Camera Deputaților este anchetat acum de procurori și a fost deschis un dosar penal.

Șeful Senatului spune că va reclama și orice persoană care, la Camera Superioară a Legislativului, nu poartă mască de protecție:

„Prima dată o sancțiune, a doua oară să vină jandarmul și să-l scoată, este o variantă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Ministrul Energiei va depune plângere penală împotriva liderului AUR, după scandalul din Parlament | AUDIO