Confidenţialitate

Ministrul Cîțu: Ordonanța care amână plata ratelor bancare nu va fi retrasă!

Ministrul Finanțelor a anunțat pe Facebook că Ordonanța care amână plata ratele românilor va fi corectată în ședința de Guvern care va avea loc de la ora 17, dar nu va fi retrasă, așa cum sugerau informații din spațiul public.

„Ordonanța care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasă! Câteva observații ale MFP care clarificau mai multe discuții apărute în spațiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în ședința de guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare”, a scris, luni, pe pagina sa de socializare, Florin Cîțu.

Ordonanța a fost adoptată, săptămâna trecută, de Guvern.

Ministrul Finanţelor anunța că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului, persoană fizică sau juridică. Durata de suspendare poate fi cuprinsă între una și nouă luni, dar aceasta nu va depăşi data de 31 decembrie 2020.

„De la data intrarii în vigoare a OUG se poate suspenda plata ratelor la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020. Deci ordonanţa spune cu până la nouă luni, dar nu mai mult de 31 decembrie. Debitorul poate opta să suspende obligaţia de plată a ratelor scadente, aferente imprumutului pe o perioadă cuprinsă între una şi nouă luni. Am făcut acest lucru pentru că s-ar putea să fie persoane care doresc doar să suspende pe perioade de o lună, dăuă sau trei luni”, a explicat săptămâna trecută Florin Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși