Confidenţialitate

Florin Cîțu: Medicii de familie care participă la campania de vaccinare vor fi plătiți | AUDIO

Medicii de familie care vor participa la campania de vaccinare vor fi plătiți, iar un proiect în acest sens este în avizare la Ministerul Finanțelor. Proiectul ar putea intra în ședința de guvern, pentru aprobare, săptămâna viitoare, spune premierul Florin Cîțu. Potrivit documentului, medicii care vaccinează în cabinetele proprii vor primi 40 de lei pentru fiecare persoană vaccinată.

”Este în avizarea Ministerului Finanțelor. Sunt fonduri, și dacă (n.red. proiectul) vine săptămâna viitoare la ședința de guvern intră în vigoare imediat ce este publicat în Monitorul Oficial”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ioana Mihăilă, propunerea USR PLUS, va fi noul ministru al Sănătății. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire iar depunerea jurământului va avea loc la ora 18.15 minute la Palatul Cotroceni. Întrebat azi dacă fostul ministru Vlad Voiculescu ar putea fi numit în funcția de consilier onorific al Ministerului, premierul Florin Cîțu a eliminat posibilitatea.

”Din ce am aflat, (Vlad Voiculescu) este în vacanță în perioada următoare, deci nu cred că se pune problema.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu se pune problema ca vreun alt ministru din Executiv să fie remaniat, spune premierul Florin Cîțu la finalul unei săptămâni de criză politică după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Protocolul semnat în Coaliție este unul politic, iar remanierea unui ministru este o situație excepțională, mai spune primul ministru.

”Din partea PNL a semnat domnul președinte Ludovic Orban, președinții partidelor sunt cei care semnează protocolul, pentru că este un protocol politic. Nu știu de ce vă duceți dumneavoastră direct către remaniere, nu trebuie să existe așa ceva, eu sunt sigur, îmi doresc să nu mai avem astfel de situație în perioada următoare, sunt sigur că toți colegii mei ne dorim același lucru, eu nu iau în calcul așa ceva, în acest moment, deci o văd ca pe o situație excepțională”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.