Confidenţialitate

Premierul Cîțu: Guvernul nu va introduce noi taxe și nici nu le va majora pe cele existente | AUDIO

Premierul Florin Cîțu spune că Guvernul nu va introduce noi taxe și nici nu le va majora pe cele existente.

Reducerea deficitului bugetar de la 9,8 la sută până la 3 la sută în 2024 se va face printr-o mai bună colectare a taxelor – spune prim-ministrul.

”Toți se întreabă și am văzut și în spațiul public că se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu texele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care dinamica economiei este sub potențial este sinucigaș. Îți omoară economia. Sau să crești taxele pe care le ai. Nu. România are resurse de venit în economie, trebuie doar o colectare mai bună, digitalizarea este singura soluție pe care am observat-o în ultimii 20-30 de ani în Uniunea Europeană, care a crescut colectarea impozitelor permanent”, a declarat premierul Cîțu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Cîțu a făcut aceste afirmații la Consiliul Județean Vrancea. Un primar i-a cerut premierului  să aibă curaj și să ia o decizie privind legea salarizării.

Prim-ministrul i-a răspuns că a făcut tot ce s-a putut, prin ordonanțe de urgență, pentru a stopa creșterile salariale care nu au legătură cu performanța, în prezent se lucrează la o nouă lege a salarizării și că, de acum înainte, e nevoie de voință politică.

Sursă foto: Guvernul României