Confidenţialitate

Premierul Cîțu: FMI are încredere în Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a reacționat printr-o postare pe Facebook  după ce FMI a prezentat, marți, prognoza economică actualizată. Potrivit prognozei, PIB-ul României ar urma să aibă o creştere de 6,0% în 2021.

„FMI are încredere în Guvernul României și estimează o creștere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creștere economică substanțială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creștere din Uniunea Europeană”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

Premierul susține că economia României se află pe o direcție de creștere sustenabilă „și nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”.

„Luăm cele mai bune măsuri pentru economie și acest lucru se vede. Am reușit să stabilizăm economia și să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre”, a mai scris Florin Cîțu.

Fondul Monetar Internaţional a prezentat prognoza economică actualizată, potrivit căreia, după o scădere economică de 3,9% în 2020, PIB-ul României ar urma să aibă o creştere de 6,0% în 2021 şi de 4,8% în 2022.