Confidenţialitate

Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis: De mâine seară, pornim la drum | VIDEO

Liderii coaliției au mers la consultările de la Palatul Cotroceni și i-au spus președintelui Klaus Iohannis că cele trei formațiuni politice s-au pus de acord pentru susținerea lui Florin Cîțu în funcția de premier.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că președinții celor trei partide de coaliție sunt deciși că formeze cât mai repede Guvernul.

“Suntem pregătiți de demararea procedurilor de învestire a guvernului, în cel mai scurt timp posibi”, a declarat Ludovic Orban.

“L-am informat pe președinte că avem un program de guvernare, că l-am ales pe Florin Cîțu. România va avea nevoie de reforme”, a spus Dacian Cioloș.

“Am transmis președintelui Klaus Iohannis că, dincolo de programul de guvernare, așteptăm sprijinul său ca unele reforme necesare, chiar dacă ele nu sunt explicit formulate în program, să fie realizate”, subliniază Dan Barna.

Am transmis președintelui intenția noastră de a conlucra pentru patru ani de zile. Avem o responsabilitate uriașă. Avem o oarecare experiență de a lucra în echipă. Sunt convins că mâine, după votul Parlamentului, vom avea un Guvern nou”, a transmis Kelemen Hunor.

“În acest moment dificil, sunt gata să-mi asum guvernarea. Am prezentat și cum văd lucrurile de după votul de mâine. Am discutat și despre calendarul pentru bugetul de anul viitor”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a lăsat să se înțeleagă că mâine va prezida și prima ședintă de guvern în calitatea de premier învestit de Parlament.

„De mâine seară pornim la drum”, a conchis acesta.