Confidenţialitate

Florin Cîțu dorește ca proiectul desființării ”Secției speciale” să fie aprobat de Parlament într-o formă apropiată de cea aprobată de Guvern

Premierul Florin Cîțu vrea ca proiectul desființării Secției Speciale de investigare a magistraților să fie adoptat de Parlament într-o formă cât mai apropiată cea aprobată de Guvern.

Florin Cîțu spune că se va încerca o modificare în acest sens, în timpul dezbaterilor din Senat. Joi, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pentru desfiinţarea Secţiei speciale cu mai multe amendamente, printre care şi unul care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

”Proiectul merge la Senat și vom încerca, și acolo, să avem o modificare care să îl aducă cât mai aproape de forma pe care am aprobat-o. Rămân la opinia că aceea este forma cea mai bună pentru România”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Varianta Executivului a proiectului prevede ca odată cu desființarea Secției Speciale, investigarea magistraților să se facă de parchetele specializate fără avizare de la CSM