Confidenţialitate

Florin Cîțu: De la 1 iunie, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă | AUDIO

Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate se reunește vineri, la ora 11 pentru a stabili ce măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 iunie, așadar peste trei săptămâni și jumătate.

Premierul Florin Cîțu a anunțat deja prima măsură: începând cu prima zi de vară, pe litoral , la plajă, turiștii nu vor mai fi obligați să poarte mască.

După ce s-a întâlnit, la Constanța, cu patronii de hoteluri și alte unități turistice, premierul  a anunțat că mai multe propuneri vor fi discutate de membrii comitetului pentru relaxare.

Una dintre ele este eliminarea obligativității purtării măștii anticovid la malul mării:

”Aici este un consens, am venit cu o condiție – o distanțare pe plajă între șezloguri, cu care industria este de acord”.

O altă propunere este ca aceste unități turistice să poată primi clienți la capacitate mai mare decât impune rata de incidență dacă toți oaspeții sunt vaccinați împotriva Covid 19.

Ei vor fi însă verificați așa că nu pot folosi adeverințe false.

”Se poate verifica dacă persoana este vaccinată, în aplicația pe care o avem, după CNP, se poate verifica foarte ușor”.

Pentru a atrage clienții, unitățile turistice ar putea afișa de la 1 iunie, la intrare,  un mesaj:

”Să aveți un semn, Locație sigură – noi ne-am vaccinat – semn care va fi pus în acele locații unde personalul este deja vaccinat, este o locație sigură și sper să vedem acest semn în toate locațiile de pe Litoralul românesc”.

În ceea ce privește marile festivaluri de muzică

”Când vorbim despre aceste evenimente mari, trebuie să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru

Foto: Florin Cîțu, Facebook