Confidenţialitate

Florin Cîțu, criticat de președintele Asociației ”Colectiv” pentru că a stat alături de Cristian Popescu Piedone la deschiderea anului școlar | AUDIO

Premierul Florin Cîțu este criticat de președintele Asociației Colectiv, după ce, la deschiderea noului an școlar și-a făcut apariția alături de primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat, în primă instanță, la 8 ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv.

‘’Rușine PNL! Rușine, Cîțu!’’, a scris Eugen Iancu pe pagina sa de Facebook. Președintele Asociației Colectiv consideră că premierul nu se putea coborî mai jos de atât:

”Mi s-a părut că avem un prim-ministru la fel de lipsit de moralitate ca și fostul edil al sectorului 4. Un primar condamnat, în mandatul căruia au murit 64 de oameni. Asocierea primului ministru cu acest om, care cred că a văzut toată lumea pe pagina lui că îl numește ca pe un foarte bun prieten, Florin. Nu cred că premierul nostru nu se putea coborî mai jos de cât a făcut-o ieri. Oare primului ministru îi pasă?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe 22 septembrie, Curtea de Apel București urmează să anunțe o decizie legată de schimbarea încadrării faptelor de care sunt acuzați Cristian Popescu Piedone și alți inculpați din dosarul Colectiv, care încearcă astfel de obțină pedepse mai mici. Eugen Iancu are în continuare încredere în justiție:

”Este vorba doar de inculpații angajați ai statului, doar de primar și de cei trei directori și de pompieri. Nu se discută încadrarea celorlalți, a oamenilor din mediul privat. Nu. Statul român încearcă să scape de pedeapsă pe reprezentanții lui. Vă dați seama ce ar însemna ca un proces cum este Colectivul statul să își recunoască vinovăția. Statul român nu își dorește așa ceva, indiferent cine este la putere.

– Dumneavoastră mai aveți speranțe că inculpații din Dosarul Colectiv vor primi sancțiunile pe care și le merită?

– Eu sper că da, îmi doresc foarte mult pentru că altfel statul român își ratează, probabil, singura șansă pe care o are de a se îndrepta, de a începe îndreptarea, de care se tot vorbește de la Colectiv încoace. Toată lumea vorbește de o nouă Românie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 Foto: Facebook/Florin Cîțu