Confidenţialitate

Florin Cîțu cere explicații legate de modul în care a avut loc campania de împădurire

Prim-ministrul Florin Cîţu a cerut o informare din partea Corpului de control legată de modul în care a avut loc campania de împădurire “O pădure cât o ţară”. Asta după ce o anchetă Recorder a scos la iveală că, în cadrul acțiunii, nu ar fi fost plantate cu puieţi toate parcelele care figurează în evidenţele Ministerului Mediului.

”Am văzut câteva știri, nu am văzut reportajul respectiv, am cerut o informare la Corpul de Control, și vom vedea după aceea ce decizii vom lua. Chiar și în baza unor astfel de reportaje am trimis Corpul de Control și concluziile le vom face publice, dar aștept nota de informare de la Corpul de Control”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Campania „O pădure cât o țară”, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, a fost lansată anul trecut, de fostul ministru al mediului, Costel Alexe. A fost declarată „cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani” iar cei mai importanți politicieni s-au lăsat filmați și fotografiați cu cazmaua în mână. Recorder a descoperit însă că a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.