Confidenţialitate

Florin Cîțu, apel către cadrele didactice: Este foarte important ca toți profesorii să se vaccineze

În contextul revenii elevilor în bănci, premierul Florin Cîţu dă asigurări că autoritățile fac tot posibilul pentru a monitoriza situația eventualelor îmbolnăviri din școli, însă precizează că depinde de noi toţi ”să avem un an şcolar fără probleme”.

Premierul a făcut un nou apel la respectarea regulilor:

„Să purtăm mască tot timpul, să folosim dezinfectant și distanțarea socială. Depinde de noi, toți, să avem un an școlar fără probleme. Fac un apel către părinți, atunci când observăm simptome la copii, ca de gripă, este recomandat să rămână acasă și nu în ultimul rând fac un apel către profesori să se vaccineze. Este foarte important ca toți profesorii să se vaccineze.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu va fi nevoie să facă noi reprogramări, spune prim-ministrul, deși a opta tranșă de vaccin Pfizer nu a ajuns luni dimineață în România, cum era planificat.

Cele aproape 170.000 de doze Pfizer vor ajunge cu întârziere în România, pentru că avioanele nu au putut decola din Leipzig, unde ninge abundent.

Florin Cîțu: „Nu a mai putut ajunge la această oră, s-ar putea să ajungă în cursul zilei de astăzi, ori astăzi, ori mâine. Am vorbit și cu Ministerul Apărării Naționale dacă avem noi posibilitatea de a aduce aceste doze care trebuiau să vină astăzi. Oricum, sunt doze de rapel, nu se reprogramează nimeni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.