Confidenţialitate

Premierul Cîțu: Am descoperit sporuri despre care nu știam că există

Premierul a declarat că, în urma unei analize a sporurilor acordate în sistemul bugetar, a descoperit sporuri despre care nu știa că există.

Florin Cîțu a spus că Guvernul va modificaLegea salarizării unitare, astfel încât sporurile să fie acordate doar pe criterii de performanță.

„Am terminat acea analiză și sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le știe și o să le prezint. Am descoperit sporuri despre care nu știam că există, am descoperit situații în care legislația în vigoare nu este respectată în ceea ce privește suma sporurilor”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a dat exemplul sporurilor pentru condiții vătămătoare, care sunt acordate în unele instituții.

„Sunt sporurile despre care toată lumea vorbește: pentru condiții vătămătoare, care de fapt înseamnă lucruri pe care noi astăzi le facem de zi cu zi. Să scrii la un calculator nu mai este o condiție vătămătoare, este un spor în anumite instituții. Vor dispărea aceste sporuri, este un proiect, anul acesta vom începe cu o limitare și anul viitor vom reașeza lucrurile”, a afirmat șeful Guvernului.

Premierul susține că sporurile sunt „date după ureche” și „din pixul managerului”.

„Vom veni zilele următoare public, voi prezenta modificările care vor apărea (…) Sporurile sunt date după ureche, salariile la fel în mod aleatoriu. Vom întroduce criterii de performanță și veți vedea că se poate face acest lucru și putem să legăm și sporturi de criterii de persoamanță. (…) Sporurile sunt bune, sunt o motivație, dar doar atunci când sunt legate de perfomanță, nu când stau doar în pixul managerului”, a adăugat premierul.