Confidenţialitate

Florin Cîțu: 1% dintre români câștigă 3.000 de euro salariu net | AUDIO

3.000 de euro în mână câștigă 1% din angajații din România, declară premierul. Florin Cîțu mai spune că, de altfel, salariile sunt tot mai mari la noi în țară.

Chiar în aceste condiții, puterea de cumpărare a românilor scade,  confirmă chiar Banca Națională, care arată că pe fondul scumpilor la energie, inflația va depăși 5% până la finalul anului.

Premierul Florin Cîțu spune că România nu mai e o țară a celor cu salarii mici.

”Mai mult de 1% din angajații din România au salariu de 3.000 de euro net. Ne mutăm în direcția pe care eu am vrut-o din primul moment, în care România nu mai este o țară cu salarii mici, nu mai este o destinație pentru cei cu salarii mici”.

Banca Națională a majorat la 5.6% estimarea de inflație la finalul anului. Principalul motiv pentru această creștere este scumpirea prețului la gaze, energie electrică, la carburanți și materie primă, a spus guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Prețurile la energie vor continua să crească este de părere Mihai Nicuț, jurnalist e-nergia.ro.

”Fie că este vorba despre petrol, fie că este vorba despre gaz, discutăm de creșteri de preț fulminante la ce înseamnă produse finale energetice, deci carburanți și mai ales energie electrică.”

Referitor la datele Băncii Naționale care prevăd o inflație mai mare spre finalul anului, premierul Florin Cîțu spune că e doar o estimare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu