Confidenţialitate

Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, adusă cu mandat la Parchetul General

Flori Dinu, directoarea firmei Hexi Pharma, a fost adusă cu mandat la Parchetul General. Flori Dinu a fost ridicată de poliţişti.

Directoarea companiei va fi audiată în calitate de suspect în dosarul dezinfectanţilor diluați, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Poliţiştii au ridicat-o pe Flori Dinu de la locuinţa sa, în baza unui mandat de aducere. Anchetatorii ar urma să-i aducă la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul dezinfectaţilor diluaţi din spitale.

Anchetatorii au făcut percheziţii, joi, la sediul din Capitală al firmei Hexi Pharma, de unde au ridicat documente şi medii de stocare a datelor.

Percheziţiile au fost făcute după ce fosta soţie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a declarat că în calculatorul lui Dan Condrea erau liste cu numele unor persoane care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma să fie protejate.

Parchetul General a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de “participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”. Potrivit anchetatorilor, Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, după ce a vândut în 152 de spitale produse biocide diluate, începând din 2014.

Referitor la prejudiciul stabilit de anchetatori, Flori Dinu a arătat că nu ştie cum s-a estimat suma, dar că ”aceasta coincide cu cifra de afaceri pe ultimii doi ani”.