Confidenţialitate

Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, acuzată de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor

Directoarea Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost reținută de procurorii de la Parchetul General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, după aproximativ o oră și jumătate de când a ajuns la Parchetul Instanței Supreme.

Procurorii i-au adus la cunoștință și acuzațiile din dosar: 99 de fapte de înşelăciune în formă continuată, 29 de fapte de înşelăciune în formă simplă şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Flori Dinu este prima persoană reținută în dosarul dezinfectanților diluați din spitale, la o lună după ce a izbucnit scandalul. Aceasta va fi dusă în instanță mâine cu propunere de arestare preventivă.

Directoarea Hexi Pharma a ieșit în cătușe din sediul parchetului și nu a făcut declarații.

 

Flori Dinu a fost citată la Parchetul General, însă ea nu s-a prezentat. Prin urmare, procurorii au emis un mandat de aducere pe numele ei, iar polițiștii au ridicat-o din locuința sa.

Joi dimineață, procurorii au ridicat noi documente de la sediul Hexi Pharma din București. În urmă cu o săptămână poliţiştii au ridicat alte documente de la depozitul Hexi Pharma, din Mogoşoaia, de la trei spitale din Capitală şi de la sediul RENAR.

În acest dosar mai este urmărită penal și compania Hexi Pharma  pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Prejudiciul ar fi de 51 de milioane de lei, după ce compania a livrat în 152 de spitale biocide diluate, din 2014 încoace. Dezinfectanții erau diluați chiar și de mii de ori.