Confidenţialitate

Flori Dinu, audiată la DNA într-un dosar de corupție.

Flori Dinu, directoarea Hexi Pharma, este audiată la sediul DNA într-un nou dosar care vizează fapte de corupție, au declarat pentru Europa FM surse judiciare.

Flori Dinu dă explicații în fața anchetatorilor anticorupție într-o anchetă deschisă de procurorii DNA care ar viza activitatea Hexi Pharma.

Aceasta s-a prezentat la sediul DNA alături de avocat, fără să facă declarații presei.

Dosarul se referă la contracte pentru dezinfectanţi încheiate de Hexi Pharma cu mai multe spitale. Flori Dinu este în prezent arestată la domiciliu, în dosarul în care Parchetul General o acuză de 128 de infracţiuni de înşelăciune şi de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Și tot la sediul DNA a fost adus în această dimineață Miron Panaitescu, un fost partener de afaceri cu patronul Hexi Pharma Dan Condrea.

Acesta a fost adus cu o dubă din Penitenciarul Rahova, scrie News.ro.

Miron Panaitescu a fost administrator la una dintre firmele din grupul Hexi Pharma, respectiv Hexi Med SRL.

În decembrie 2015, Panaitescu a fost condamnat definitiv la doi ani şi nouă luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Acesta mai avea, la data condamnării, de executat trei ani şi trei luni dintr-o pedeapsă de 11 ani de închisoare, primită într-un alt dosar, astfel că cele două pedepse au fost contopite. Curtea de Apel Bucureşti a dispus ca Miron Panaitescu să execute trei ani şi trei luni de închisoare.