Flashmob în fața Primăriei Capitalei cu măşti chirurgicale pe nas şi gură

Miercuri, în timpul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Grupul de Initiativa Civica Kiseleff anunță că va organiza un flashmob, începând cu ora 10.30, prin tranzitarea trotuarului din faţa Primăriei Capitalei, iar participanţii la flashmob vor purta măşti chirurgicale pe nas şi gură.

Această acţiune, parte a campaniei iniţiată de Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff şi susţinută de CeRe, este ”un semnal de alarmă pentru responsabilizarea primarului Capitalei şi consilierilor generali cu privire la calitatea aerului din Bucureşti”, se arată într-un comunicat trimis Europa FM.

”În momentul de faţă, legislaţia românească privind calitatea aerului nu respectă cerinţele europene, monitorizarea calităţii aerului este incompletă şi mai multe substanţe poluante înregistrează valori peste limitele stabilite de către Uniunea Europeană sau cele recomandate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Populaţia nu are o modalitate la îndemână pentru a evalua în mod realist calitatea aerului pe care îl respiră”, se mai arată în comunicatul trimis de Grupul de Initiativa Civica Kiseleff.

Membrii Grupului de Initiativa Civica Kiseleff colectează semnături de susţinere a acestui demers din partea grupurilor civice şi organizaţiilor neguvernamentale preocupate de subiectul calităţii aerului din Bucureşti. O scrisoare publică pe această temă urmează să le fie transmisă primarului Gabriela Firea şi consilierilor generali.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS