Flacăra olimpică a fost aprinsă în Grecia

Flacăra olimpică a fost aprinsă astăzi, la Olympia, în Grecia, la un templu vechi de 2.600 de ani.

Torța olimpică va fi apoi predată autorităților din Brazilia – țara gazdă a Jocurilor Olimpice din acest an, din luna august.

România va fi reprezentată la ceremonie de președinta Federației Române de NatațieCamelia Potec.

Printre alergătorii care vor participa la ștafeta flăcării olimpice se numără și un refugiat sirian care a solicitat azil în Grecia.

 

Flacăra olimpică e aprinsă cu 3 luni și jumătate înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro care au loc în perioada 5-21 august.

Torța va fi aprinsă la templul Herei, vechi de 2.600 de ani, cu ajutorul unei oglinzi concave care va conduce razele soarelui.

La ceremonie va fi prezentă și Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern: ea a câștigat în 2004 medalia de aur în proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Atena.

Flacăra olimpică urmează să străbată Grecia timp de șase zile, traseul în lungime de 2.235 km incluzând orașul Maraton, insulele Zakynthos și Corfu, dar și șapte situri arheologice.

În total, 450 de persoane vor participa la ștafeta flăcării olimpice din Grecia, periplul acesteia urmând să se încheie pe 27 aprilie, pe stadionul Panathinaikos.

Acolo flacăra olimpică urmează să fie predată în mod oficial Braziliei, țara gazdă a Jocucurilor Olimpice din acest an.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS