Fiul unui miliardar rus trăiește într-un apartament închiriat cu 500 de dolari

Alexander Fridman, fiul unuia dintre cei mai bogați ruși, trăiește într-un apartament cu două camere de la marginea Moscovei închiriat cu 500 de dolari pe lună și folosește metroul pentru a ajunge la serviciu, relatează Bloomberg.

„Mănânc, trăiesc, dorm și mă îmbrac din ceea ce am câștigat”, spune Fridman, 19 ani, al cărui tată, Mihail Fridman, are o avere de 13,7 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

Tânărul Fridman s-a întors la Moscova anul trecut, după ce a absolvit un liceu în apropiere de Londra. În urmă cu cinci luni, a deschis SF Development, o companie de distribuție cu cinci angajați și venituri de 405.000 dolari. O altă afacere distribuie narghilele și produse conexe în restaurantele din Moscova. Și apoi există BloggerPass, o platformă de marketing online care va debuta luna viitoare.

Alexander lucrează fără interferențe din partea tatălui său, dar beneficiază de conexiunile acestuia. SF Development distribuie produse în magazinele tatălui său, deși Fridman nu vede astfel lucrurile, spunând că managerii nu au pus mărfurile pe rafturi doar pentru că este fiul proprietarului.

Această formă privilegiată de antreprenoriat iese în evidență într-o țară în care oamenii de afaceri își angajează adesea copiii pentru a-i învăța cum să facă afaceri.

Apoi sunt cei care deja transferă averi moștenitorilor. Anul trecut, Alexey Mordashov, 54 de ani, a oferit 1,7 miliarde de dolari din exploatațiile sale fiilor Kirill și Nikita. Vladimir Evtușenkov, în vârstă de 71 de ani, a acordat fiului său Felix o participație de 5% din Sistema PJSC. Miliardarul Leonid Fedun, în vârstă de 63 de ani, a trecut peste 1,4 miliarde de dolari din participația sa la Lukoil PJSC copiilor săi, Anton și Ekaterina.

Mikhail Fridman este unul dintre fondatorii Alfa Group, împreună cu doi colegi de clasă, German Khan și Alexey Kuzmichev, în ultimele zile ale comunismului. Acum, compania de investiții deține participații la Alfa Bank, al cincilea cel mai mare creditor din Rusia și X5, cel mai mare retailer de produse alimentare din țară. Fridman este cunoscut și ca unul dintre cei mai duri oameni de afaceri din Rusia.

„Ne desfășurăm activitatea în mod agresiv, dar corect”, a spus Alexander Fridman ca răspuns la o întrebare despre ce lecții a învățat de la tatăl său.

Tânărul Fridman intenționa să meargă la Stern School of Business din New York în septembrie, dar a decis să își ia un an liber. Acum se gândește să renunțe la studii pentru a se dedica în totalitate companiilor sale.

„Am prieteni care au absolvit Yale și care câștigă între 80.000 și 100.000 de dolari lucrând 16 ore pe zi”, a spus el. „Puteți câștiga mai mulți bani într-un mod mai inteligent.”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS