Confidenţialitate

Fiul președintelui Braziliei, pus sub acuzare pentru constituirea unui grup infracțional

Fiul cel mare al președintelui Jair Bolsonaro a fost pus sub acuzare pentru constituirea unui grup infracțional organizat.

Flávio Bolsonaro, în vârstă de 39 de ani, este senator, iar afacerile sale au atras atenția publică după ce tatăl său a câștigat președinția. Ca acuzațiile să ajungă în instanță, un judecător trebuie să aprobe rechizitoriul.

Acesta mai este acuzat de spălare de bani, delapidare și deturnare de fonduri.

Ancheta vizează o practică răspîndită în Brazilia, prin care politicienii corupți primesc pentru folos propriu o parte din salariul angajaților plătiți din bani publici.

Alături de fiul președintelui, încă 16 persoane au fost puse sub acuzare, printre care un fost ofițer de poliție, prieten al președintelui, având legături cu lumea interlopă.

Ziarul brazilian O Globo scrie că acuzațiile au fost formulate parțial în baza mărturiei unei foste angajate care timp de 6 ani a fost nevoită să își dea peste 90% din salariu polițistului, în total fiind vorba de peste 28.000 de dolari.

Flávio Bolsonaro respinge acuzațiile și susține că e vorba de un complot politic împotriva tatălui său.

Și frații săi, Carlos și Eduardo, sunt vizați de investigații. Acuzațiile aduse familiei sale l-au iritat pe Jair Bolsonaro.

În luna august, președintele brazilian l-a ameninţat cu bătaia pe un jurnalist care l-a întrebat despre acest subiect.