Confidenţialitate

Fiul omului de afaceri Dan Adamescu, arestat la Londra

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu a fost prins de polițiștii din Londra. A fost ridicat de la o conferință în care se discuta despre abuzurile autorităților române privind mandatele de arestare preventivă și  a fost prezentat la acea reuniune ca fiind cetățean german – spun surse judiciare citate de news.ro.

Alexander Adamescu este acuzat de dare de mită. El era dat în urmărire, după ce luna trecută, Tribunalul București a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă în lipsă. Decizia Tribunalului nu este definitivă, dar este executorie.

 

Alexander Adamescu urmează a fi predat autorităților române. Nu înainte însă de a apărea în fața judecătorilor britanici de la Tribunalul din Westminster care vor analiza mandatul de arestare preventivă în lipsă, emis pe numele lui.

Șeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu  nu crede că procedura de extrădare va fi îngreunată în cazul lui Alexander Adamescu, chiar dacă acesta are cetăţenie germană.

Avocatul familiei Adamescu, Cătălin Breazu a spus pentru news.ro că Alexander Adamescu nu s-a ascuns în Londra, ba chiar ar fi informat autoritățile engleze că se află la dispoziția lor.

Alexander Adamescu, în vârstă de 38 de ani, este acuzat de procurori că împreună cu tatăl lui, Dan Adamescu ar fi mituit doi judecători de la Tribunalul București pentru ca aceștia să aprobe intrarea în insolvență a uneia dintre firmele deținute de omul de afaceri. Judecătorii Ion Stanciu și Elena Rovența au primit astfel, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro, respectiv 23.000 de lei.

În acest dosar, Dan Adamescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare.