Confidenţialitate

Fiul lui Victor Pițurcă, audiat la DNA

Alexandru Piţurcă, fiul fostului selecţioner Victor Piţurcă, a ajuns marți dimineața la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Va fi audiat de procurori în dosarul în care tatăl său a fost reținut.

Cercetările vizează achiziţia unor produse medicale neconforme, în pandemie, pentru Ministerul Apărării. În același dosar a fost reținut și seful Romarm, Gabriel Țuțu.
Prejudiciul adus companiei de stat ar depăși 8,6 miloane de lei.

Și Victor Piţurcă a fost scos din arest şi dus la sediul DNA pentru a fi audiat în acelaşi dosar.

În timpul pandemiei de COVID – 19, în perioada martie 2020 –septembrie 2021, Gabriel Țuțu ar fi încheiat, în condiții dezavantajoase pentru Romarm, două contracte de achiziție cu o asociere de firme din care făcea parte și una controlată de Victor Pițurcă. Contractele vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

Gabriel Țuțu e acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență și fals intelectual, iar Victor Pițurcă a fost reținut pentru cumpărare de influență. Ziarul Libertatea scria anul trecut ca fostul selectioner a reusit sa obțină pentru firma fiului său, Alexandru Pițurcă, contracte de livrare a unor măști către spitalele Ministerului Apărării. Ar fi livrat aproximativ 100.000 de măști de tip FFP3, iar ulterior s-a constatat că acestea erau neconforme.

Citește și: Victor Pițurcă, reținut de DNA