FITS 2015, ziua III: “Antisocial” -premieră / De la gospel la ”Moscova mahmură”

Liceu de provincie, anul 2015, România. Elevii creează un grup secret pe un site de socializare. Profesorii află, se infiltrează și demască. Cu ajutorul unor elevi. # libertate de expresie # violarea intimității # încredere # respect # comment # sistem educațional # praf # spațiu public # turnător # calomnie # share # lipsă de profesionalism # șpagă # like # învechit # dialog @ orice nivel # cât de departe suntem de peșterile din care am ieșit? # hashtag

„Antisocial” – „Manifest pentru dialog” are premiera duminică, 14 iunie, la ora 16.00,  la Teatrul Național ”Radu Stanca” (Casa de cultură, Sala STUDIO). Un spectacol de Bogdan Georgescu, realizat pe un text dezvoltat prin tehnici de Artă Activă împreună cu actorii spectacolului.

Este considerată una dintre cele mai provocatoare producții ale ”Naționalului” sibian în această stagiune.

Reprezentația va fi urmată de discuții cu publicul, sub genericul „Manifest pentru dialog”. Moderator va fi realizatorul de emisiuni culturale TV Cătălin Ștefănescu. Între invitații săi: Bogdan Georgescu, regizorul spectacolului, Constantin Chiriac, președinte FITS 2015, Marina Constantinescu, critic de teatru și Vlad Tăușance, jurnalist, consultant în comunicare.

antisocial-2-1

”ANTISOCIAL”

Premiera: 14 iunie 2015

Distribuție: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș, Maria Tomoiagă.

Asistent regie: Vlad Bacalu /Manager proiect: Luminița Puiuleț


Ora 21.00, Biserica Ursulinelor, ”Sunetul muzicii Gospel”, Howard Gospel Choir, SUA

Fondat în campusul Universităţii Howard în 1968, Howard Gospel Choir (HGC) este acum format din studenţi, absolvenţi şi membri ai comunităţii, care s-au dedicat folosirii harului muzicii pentru a face cunoscut cuvântul lui Iisus Hristos. Fiind primul cor universitar de acest fel din lume, HGC este un deschizător de drumuri pentru toate ministeriatele de muzică gospel din campusurile universitare din toată lumea.

sunetul-muzicii-gospel-4

 

Încă de la înfiinţare, Howard Gospel Choir a fost invitat constant să participe la diverse evenimente. HGC a avut onoarea să cânte pe aceeaşi scenă cu numeroase celebrităţi, cum ar fi Tony Bennett, Stevie Wonder, Fantasia şi Patti LaBelle. Mai mult, HGC a cântat în cadrul unor ceremonii care au avut ca invitaţi persoane publice importante precum preşedintele Barack Obama şi Oprah Winfrey. Corul a avut norocul de a fi cunoscut la nivel naţional, având spectacole pe întreg teritoriul Statelor Unite, cât şi la nivel internaţional, devenind ambasador cultural în ţări ca Danemarca, Canada, Croaţia, Georgia, Italia, Muntenegru, Slovacia, Suedia, Ucraina şi insula Barbados din Marea Caraibelor. În aceste turnee, corul a fost cap de afiş la multe concerte, în locaţii diverse, iar membrii corului au participat la activităţi de schimb cultural şi au prezidat o serie de cursuri despre exerciţii vocale şi istoria muzicii gospel. Corul este condus în prezent de Reginald Golden, un absolvent remarcabil al Departamentului de Muzică al Universităţii Howard din Cleveland, Ohio. Având această bogată moştenire de excelenţă, Howard Gospel Choir, un simbol de lumină în comunitatea Universităţii Howard, va continua să îşi îndeplinească scopul în lume, folosind muzica ce îl evocă pe Dumnezeu ca un mod de vindecare, reintegrare şi energizare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS