Confidenţialitate

FITS 2015: Cele mai impresionante momente de la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu – GALERIE FOTO

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a avut loc în perioada 12 – 21 iunie 2015, sub genericul „Growing Smart – Smart Growing”. Timp de zece zile, orașul Sibiu s-a transformat într-o scenă uriașă pentru 2673 de artiști și invitați, din 70 de țări, ce au prezentat 427 de evenimente în 67 de spații de joc, reunind în medie 65.000 de spectatori în fiecare zi.

De buna desfăşurare a evenimentelor s-a îngrijit o echipă formată din aproximativ 200 de persoane ce a fost completată de echipa artistică și tehnică a Teatrului Național „Radu Stanca”, de studenții și profesorii Universității „Lucian Blaga” Sibiu și de cel mai dinamic grup de voluntari din România, o comunitate ce a reunit 300 de tineri. În afară de voluntarii români, la succesul festivalului a contribuit un grup internațional format din 27 de tineri din Japonia, Ungaria, Bulgaria, Coreea de Sud, Canada, Georgia, Germania și Republica Moldova.

Iată câteva dintre cele mai frumoase momente de la FITS 2015, surprinse în niște cadre impresionante de fotograful Sebastian Marcovici – GALERIE FOTO:

Anul acesta au fost puse în vânzare peste 21.000 de bilete la spectacole, care s-au vândut în totalitate.

Cu siguranţă că cea mai complexă parte a organizării acestui festival este producţia tehnică. În total, pentru cea de-a XXII-a ediţie a festivalului s-au folosit  un sistem de lumini cu putere de 900 KW și un sistem de sunet de 150.000 W. O macara de 65 de tone și peste 20 de kilometri de cabluri s-au folosit pentru deplasarea și montarea a 87 de tone de decor.

Anul acesta au fost inaugurate cinci noi stele pe Aleea Celebrităților din Sibiu, pentru: KLAUS MARIA BRANDAUER  actor, regizor de film; EIMUNTAS NEKROŠIUS regizor; JOËL POMMERAT dramaturg, regizor; NEIL LaBute regizor, scenarist si dramaturg; KAZUYOSHI KUSHIDA dramaturg, regizor si actor. Evenimentul organizat sâmbătă, 20 iunie, de la ora 18:00, a fost continuat de la ora 19:00, printr-o Gală ce a adus pe scenă personalităţile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităţilor sau reprezentanții acestora, dar și pe regizoarea Gianina Cărbunariu și actorul Marian Râlea, care au primit în semn de excelență pentru activitatea în teatru premiul Iulian Vișa, și respectiv premiul Virgil Flonda. De asemenea, Joseph Melillo, director al Brooklyn Academy of Music (BAM), a primit din partea organizatorilor Premiul pentru viziunea și excelența în producerea de evenimente artistice la nivel mondial.

Următoarea ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 10-19 iunie 2016.