Fiscul vrea să-și ”spele” imaginea cu o firmă implicată într-un dosar DNA

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat că va verifica firma Media One cu care a încheiat recent un contract pentru o campanie care să schimbe percepția românilor despre fisc și să le arate plătitorilor de taxe că angajații fiscului sunt curați și nu sunt corupți.

Presa a dezvăluit recent că firma Media One apare într-un dosar al procurorilor DNA. O angajată a societății a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a falsificat unele documente la o licitație organizată de Ministerul Finanțelor.

După dezvăluire, dar și după semnarea contractului, ANAF susține că va verifica implicațiile legale ale situației și va adopta toate măsurile care se impun, fără să precizeze ce fel de măsuri vor fi luate.

Valoarea contractului dintre ANAF și Media One este de 415.019 lei fără TVA, adică aproximativ 93.000 de euro.

Fiscul a lansat această licitație pentru că și-a dorit o campanie care să schimbe imaginea instituției, având în vedere criticile aduse de români atunci când au fost nevoiți să stea ore în șir la cozi pentru a plăti unele taxe, dar și suspiciunile de corupție la adresa unor angajați.

Prin această campanie, fiscul își dorește să le arate românilor că angajații instituției sunt curați și nu sunt corupți.

La licitația respectivă, fiscul a primit cinci oferte, dar a ales compania Media One, pentru că venise cu cel mai bun preț. Compania s-a angajat să realizeze un plan de comunicare, campanii, inclusiv spoturi în presă, dar și un sondaj.

Numele firmei a apărut într-un dosar DNA în 2009, când o angajată a fost trimisă în judecată. În 2011 aceasta a fost condamnată definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru falsificare de documente astfel încât să participe la o licitație organizată de Ministerul Finanțelor, pe care a și câștigat-o.

Ministerul Finanțelor, în subordinea căruia se află inclusiv ANAF, nu a fost prejudiciat pentru că femeia a fost trimisă în judecată înainte ca ministerul să plătească banii societății.

Deși ANAF este în subordinea Ministerului de Finanțe, instituția afirmă că nu știa nimic de condamnarea angajatei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS