Confidenţialitate

Fiscul blochează promovările în funcții pe motiv că nu sunt bani de salarii

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că toate promovările în funcții sunt blocate de la începutul lunii pentru că nu sunt bani pentru plata salariilor în cazul unor promovări.

“Potrivit unei adrese din data de 2.03.2017 transmise de Ministerul Finanţelor Publice Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, toate promovările în funcţie în cadrul ANAF se suspendă până la data la care bugetul MFP, prin suplimentarea alocărilor bugetare la Titlul I “Cheltuieli de personal”, va putea permite asigurarea plăţii salariilor pentru toţi angajaţii”, a precizat ANAF.

Pe de altă parte, fiscul anunță că toți șefii din cadrul Direcției Antifraudă vor fi evaluați până pe 31 martie.

“Menţionăm că personalul cu funcţii de conducere din cadrul DGAF face obiectul unei evaluări profesionale, ţinând cont de analiza unor indicatori de performanţă,  care se desfăşoară până la data de 31 martie”,  a mai precizat instituţia.

Anterior, Fiscul anunţase că a redus de la 25% la 5% sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică pentru angajaţii săi, pentru că bugetul instituţiei a fost redus cu 4,6% în acest an faţă de 2016.

Datele publicate de Ministerul Finanţelor arată că veniturile bugetului general consolidat au fost în ianuarie de 19,2 miliarde lei, echivalent cu 2,4% din PIB, fiind cu 5,7% mai mici faţă de ianuarie 2016.

Încasările din TVA au înregistrat o scădere dramatică faţă de ianuarie 2016, cu 24,8%.

În schimb, cheltuielile bugetului general consolidat au crescut cu 3,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.