Fiscul amintește că 25 mai este termenul limită pentru declararea veniturilor

Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF –  le reaminteşte contribuabililor că 25 mai 2016 este termenul limită pentru depunerea Declaraţiei 200 privind veniturile realizate în România în 2015.

Formularul poate fi completat online, prin accesarea „Serviciului Privat Virtual” la adresa https://pfinternet.anaf.ro/my.policy.

De asemenea, formularul poate fi completat și pe hârtie, iar ulterior poate fi trimis prin poștă, sau depus direct la administrația fiscală pe raza căreia se află domiciliul contribuabilului.

Cine completează declarația 200

Declarația 200 trebuie să fie completată de acele persoane fizice care realizează  individual sau într-o formă de asociere, venituri din:

  1. activităţi independente;
  2. cedarea folosinţei bunurilor;
  3. activităţi agricole, pentru care venitul net se stabileşte în sistem real;
  4. piscicultură;
  5. silvicultură;
  6. transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise;
  7. operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare;
  8. jocuri de noroc.

Declarația 200 poate fi luată de pe site-ul fiscului la adresa  https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_200_2015.pdf sau direct de la sediul unităţilor fiscale.

În cazul în care declarația nu este depusă până la 25 mai, persoanele fizice riscă amenzi între 50 şi 500 lei.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS