Confidenţialitate

Fiscul a început operațiunea ”Helios”. ANAF controlează barurile, restaurantele și cluburile

Fiscul sporeşte în apropierea Paştelui controalele la baruri, restaurante şi cluburi, în cadrul operaţiunii “Helios”.

Fiscul a confiscat 15,5 tone de legume-fructe şi 3,6 tone de băuturi alcoolice în cadrul operaţiunii “Helios” demarate săptămâna trecută, a suspendat activitatea a zece comercianţi, iar valoarea amenzilor şi bunurilor confiscate s-a ridicat la 2,1 milioane lei, ANAF anunţând totodată că va intensifica controalele la baruri, restaurante şi cluburi pentru a verifica dacă acestea emit bonuri fiscale.

 

Direcţia Generală Antifraudă a interzis unui număr de 12 comercianţi să desfăşoare una dintre activităţile de comerţ engros sau cu amănuntul, pentru că desfăşurau simultan, în mod nelegal, aceste activităţi în aceeaşi suprafaţă de vânzare, se arată într-un comunicat al ANAF.

 

Fiscul va intensifica controalele, în perioada Paştelui, în restaurante, baruri şi cluburi, după verificările efectuate de echipele de control şi în urma reclamaţiilor primite de la contribuabili.

 

Inspectorii ANAF vor să găsească şi să sancţioneze comercianţii care nu au case de marcat, nu emit bonuri fiscale pentru toate bunurile şi serviciile livrate sau emit alte documente în locul bonului fiscal, precum note de plată, de informare sau proforme.

 

Cei găsiţi cu astfel de nereguli riscă amenzi de până la 27.500 lei, în situaţia în care suma nejustificată găsită depăşeşte 1.000 de lei şi reprezintă peste 3% din veniturile înregistrate de contribuabil în ziua respectivă, până la momentul controlului.

 

Inspectorii ANAF vor suspenda, în aceste cazuri, activitatea comercianţilor pentru 30 de zile, dacă aceştia au mai fost sancţionaţi în ultimi doi ani pentru că nu au emis bonuri fiscale.