Confidenţialitate

Firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței primesc un stimulent financiar

Firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței primesc de la stat 250 de lei lunar, reamintește Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Potrivit ANOFM, acest stimulent se acordă timp de 2 luni.

Stimulentul financiar, în valoare de 250 de lei, se acordă în baza unui contract individual de muncă, fie cu normă întreagă fie part time, pe o durată egală sau mai mică decât cea a vacanței.

De asemenea, firmele primesc acești bani și dacă angajează elevi și studenți în baza unui contract de muncă temporar.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuția de asigurări pentru șomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru șomaj“, se arată în comunicat.

De stimulentul financiar nu beneficiază angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți înainte de începerea vacanței. De asemenea, angajatorii care au primit stimulentul pentru o periaodă de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic nu mai pot beneficia de stimulentul financiar de 250 de lei.