Confidenţialitate

Firmă din București, trimisă în judecată pentru poluarea pânzei de apă freatică

O firmă din București a fost trimisă în judecată pentru că ar fi poluat solul și pânza freatică din Plopeni cu reziduuri periculoase.

Procurorii susțin că între 2012 și 2019 firma Global Industrii Water SRL a depozitat cantități mari de reziduuri petroliere într-un spațiu închiriat de la Unitatea Militară Plopeni, dar și în pădurea din apropiere.

De asemenea, firma e acuzată că a depozitat cantități mari de deșeuri periculoase, în spațiul neautorizat, o mare cantitate de deșeuri periculoase conținând deșeuri anorganice cu conținut de substanțe periculoase încălcând astfel Legea privind regimul deșeurilor. Cantitatea mare de substanțe periculoase de tipul hidrocarburi depozitate direct pe sol, în afara spațiului special amenajat, a provocat poluarea solului şi a apei subterane- arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte.

Procurorii arată că au fost înregistrate ”depășiri alarmante ale valorilor de Crom și Hidrocarburi din petrol, ce depășesc și de 104 ori valorile de intervenție maxim stabilite de normele în vigoare”.

Cazul a ajuns la Judecătoria Ploiești.

Sonia Teodoriu