Confidenţialitate

Firma Gothaer Asigurări Reasigurări bate în retragere din România

Într-un comunicat publicat pe site-ul Gothaer România, compania anunță că ”va dezvolta și implementa o strategie ce vizează o reașezare ordonată a activităților companiei din România, strategie care va fi anunțată în primul trimestru din 2019.

Polițele în vigoare și dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi bineînțeles administrate în desfășurarea normală a activității societății.

Planurile Grupului Gothaer în România sunt și vor continua să fie executate în conformitate cu prevederile legale aplicabile și normele Solvency II, ținând cont de cele mai bune interese ale clienților săi și centrate pe ei în toate activitățile”.

În anul 2012, Gothaer Finanzholding AG a preluat majoritatea acțiunilor societății Platinum Asigurări Reasigurări, activând apoi pe piață sub numele Gothaer Asigurări Reasigurări.

Comunicatul complet Gothaer Asigurări Reasigurări:

În contextul implementării strategiei Gothaer 2020, Grupul Gothaer și-a revizuit în detaliu activitățile din Europa de Est și a decis să își concentreze resursele pe piața germană. În consecință, Gothaer România va dezvolta și implementa o strategie ce vizează o reașezare ordonată a activităților companiei din România, strategie care va fi anunțată în primul trimestru din 2019. Polițele în vigoare și dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi bineînțeles administrate în desfășurarea normală a activității societății. Planurile Grupului Gothaer în România sunt și vor continua să fie executate în conformitate cu prevederile legale aplicabile și normele Solvency II, ținând cont de cele mai bune interese ale clienților săi și centrate pe ei în toate activitățile.

“Aceasta nu a fost o decizie ușoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani, înregistrând ritmuri de creștere ridicată a volumelor de prime și având o echipă dedicată”, explică Dr. Christopher Lohmann, Președintele Consiliului de Administrație.

“Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere și a întregii echipe. Însă după ce am comparat evoluția pieței în ultimii ani, rezultatele atinse până acum și perspectivele pentru Gothaer Asigurări Reasigurări, a devenit clar faptul că așteptările inițiale ale Grupului Gothaer pe piața de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură”.

Gothaer Asigurări Reasigurări este subsidiara din România a Grupului Gothaer, una dintre cele mai importante companii mutuale de asigurări din Germania. Cu aproape 200 de ani de experiență în asigurări, Grupul Gothaer este asigurătorul ales de mai mult de 4.3 milioane de clienți, gestionând un portofoliu de active de peste 28 de miliarde de euro și prime brute subscrise anuale de aproximativ 4.4 miliarde euro.

În peste 5 ani, de când activează în România, Gothaer Asigurări Reasigurări a plătit aproximativ 50 de milioane de euro în peste 32.000 de dosare de daună, respectându-și astfel obligațiile contractuale față de peste 375.000 de clienți unici, în toate liniile de afaceri, inclusiv garanții și asigurări agricole.

Protecția în reasigurare a societății, a expunerilor și obligațiilor asumate atât de la clienți persoane fizice cât și juridice, este mai departe securizată de reasiguratori renumiți pe plan internațional, cotați de agenții de rating reputate cu cel puțin A-, întărind astfel stabilitatea financiară a Gothaer Asigurări Reasigurări.