Firea: Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, finalizată. De sâmbătă, se va putea circula pe pasaj

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, joi, că lucrările la străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu au fost finalizate.

Potrivit Gabrielei Firea, se va putea circula pe acest pasaj începând de sâmbătă.

„Promisiune îndeplinită! Am finalizat încă un proiect major, pe care l-am găsit blocat şi în stadiu de execuţie de doar 10%. Acesta înseamnă un pas important către un trafic mai lejer şi mai rapid intre nordul şi sudul Bucureştiului. După 10 ani de la începutul lucrărilor! Plus proiectarea şi discuţiile preliminare, vreo 13 ani!! Enorm!! Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu este finalizata şi se va putea circula pe pasaj începând de sâmbătă!”, a scris edilul pe Facebook.

Într-un video postat pe reţeaua de socializare, Gabriela Firea a explicat că va fi făcută legătura între Sectorul 3 şi Sectorul 4, între cartierele Vitan şi Berceni.

„Deşi am preluat acest proiect la un stadiu fizic de doar 10%, iată-ne acum la finalizare. Astăzi (joi – n.r.) se finalizează primele teste. Avem practic un pasaj, două poduri, o supralărgire la trei benzi pe sens. După testele cu camioane şi sistematizarea care va avea loc mâine, ne dorim ca sâmbătă, deci prima zi din week-end, să se redea circulaţiei această zonă foarte importantă. Se face legătura între două sectoare ale Capitalei, Sectorul 3 şi Sectorul 4. Se leagă cartierele Vitan şi Berceni, două cartiere foarte mari. Este încă un pas către fluidizarea circulaţiei şi, de asemenea, pentru legarea nordului de sudul Capitalei. Pe lângă această lucrare, care este de peste doi km şi jumătate, ne dorim şi etapa a doua care, de asemenea, va fluidiza foarte mult circulaţia”, a spus Gabriela Firea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS