Firea îi îndeamnă pe români să semneze o petiție pentru susținerea Guvernului Grindeanu”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, îi îndeamnă pe români să semneze o petiție online pentru susținerea Guvernului Grindeanu, contestat în stradă de sute de mii de români după ce a adoptat ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale.

Petiția a fost inițiată la o zi după ce Liviu Dragnea a declarat că nu va organiza o contramanifestație cu un milion de oameni în stradă, dar că liderii PSD vor începe o campanie de strângere de semnături de susținere a ceea ce ar fi vrut (participanții la contramanifestație n.r.) să afirme în stradă dar nu au făcut-o.

Petiția avea până vineri, la ora 14.30, în jur de 6.400 se semnături.

”Eu am semnat! Semnează și tu dacă ții la România, la Constituție, la respectarea votului românilor din 11 decembrie, la o guvernare prin care oamenii să trăiască mai bine în țara lor. Ne-am săturat de tehnocrați și manipulările lor!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Postarea primarului general a generat sute de comentarii pro și contra.

Zeci de internauți au fost revoltați de îndemnul primarului general.

Unul dintre ei, cel mai probabil elev, a scris: ”Vă mulțumesc pentru săptămâna aia de stat acasă, dar nu mă vând pentru 5 zile libere.”

”Românii nu au votat mizeria ce ați făcut-o marți noaptea!”, ”poate ar trebui semnate petiții pentru renovarea spitalelor”, ”Doamne ferește!!! Oamenii ăștia sunt surzi sau ne iau pe toți de proști??”, sunt câteva dintre comentarii.

 

 

Sunt însă și români care au spus că au semnat sau vor semna petiția.

Petiția postată pe site-ul petitieonline.com

”Susținem Guvernul Grindeanu

PSD a câștigat alegerile într-un mod corect, cu un vot masiv. În această lună de guvernare, Executivul a exercitat puterea în mod legitim, în spiritul și litera Constituției.

Noi spunem fiecărui român: îndrăzneşte să crezi că viitorul tău este aici, acasă. Obiectivul PSD este să avem mai mulţi români în clasa de mijloc. Fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc, adică să aibă o slujbă bine plătită, acces la o educaţie de top, servicii medicale de calitate şi bani pentru a-şi permite o vacanţă pe an, în familie.

PSD vrea să readucă România pe creştere şi să ridice nivelul de trai al românilor pentru a face parte din clasa de mijloc.
Împreună, îndrăznim să credem în România!
Susținem Guvernul ales de români!”

Pe internet circulă însă și alte petiții prin care se cere abrogarea ordonanțelor privind modificarea codurilor penale. 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS