Petiţii online pentru abrogarea OUG privind modificarea codurilor penale

Două petiţii online au fost iniţiate pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea codurilor penale, până astăzi după-amiază acestea fiind semnate de peste 40.400 de persoane.

Petiţia “Cerem abrogarea OUG 13/2017 de modificare a Codului Penal” a fost iniţiată, ieri, pe site-ul www.petitii.com, iar până acum au fost strânse peste 26.400 de semnături.

“Miercuri, 1 februarie 2017, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis Prim-ministrului României, domnul Sorin Mihai Grindeanu, scrisoarea de mai jos, în care solicită abrogarea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Subsemnaţii, semnatari ai acestei petiţii, susţinem acest demers al preşedintelui României şi, la rândul nostru, solicităm Guvernului României abrogarea OUG nr. 13/2017”, spun iniţiatorii petiţiei, care ataşează şi textul scrisorii transmise premierului de către preşedinte.

O petiţie similară a fost iniţiată şi pe un alt site. “Cerem Guvernului să nu facă paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei, atât de importantă în România, şi să revoce ordonanţa de urgenţă care tocmai a decriminalizat anumite acte de corupţie şi a scăzut pedepsele pentru abuzul de putere”, spun iniţiatorii acestei petiţii, care până acum a strâns peste 14.000 de semnături.

https://www.petitieonline.com/cerem_abrogarea_oug_132017_de_modificare_a_codului_penal

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS