G. Firea cere demisia ministrului Carmen Dan pentru modul în care a acționat la protestul din 10 august

Primar general al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea a cerut sâmbătă, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, demisia ministrului de interne Carmen Dan, pentru modul în care a acționat la protestul din 10 august, au declarat surse din partid.

„Se impune demisia sau retragerea sprijinului politic pentru modul în care au fost gestionate intervenția jandarmilor”, ar fi spus edilul în ședință.

Gabriela Firea a intrat în conflict cu Carmen Dan, considerată o protejată a liderului Liviu Dragnea, în urma protestelor din 10 august. Ministrul de Interne a încercat să paseze responsabilitatea intervenției jandarmilor către prefectul Speranța Cliseru, apropiată a primarului Capitalei.

Gabriela Firea, a declarat miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranță lucruri de spus” în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroașcă cu noroi” așa că își va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

Ampla manifestaţie din 10 august a fost reprimată brutal de forţele de ordine. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă împotriva manifestanţilor, în cea mai mare parte paşnici.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS