Firea: Au început lucrările de refacere a patinoarului Flamaropol

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat astăzi că au început lucrările de refacere şi modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol, iar în mai puţin de doi ani, loturile naţionale de hochei şi patinaj se vor putea antrena pe noul patinoar artificial olimpic.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri.

Gabriela Firea a precizat că, pentru acest proiect, în bugetul municipalităţii din acest an este prevăzută suma de 33,5 milioane de lei, contravaloarea contractului de proiectare şi construcţii.

De la începutul lunii martie se lucreză la refacerea şi modernizarea patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, după ce vechea construcţie, aflată într-o stare avansată de degradare, a fost demolată la sfârşitul anului trecut.

Patinoarul, construit în anul 1952, dar şi terenul şi imobilele aferente au fost preluate în 2013 de municipalitate, prin Hotărâre de Guvern, de la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri şi va putea fi folosit atât de sportivii de performanţă, cât şi de bucureştenii pasionaţi de sportul pe gheaţă.

Pe patinoarul artificial olimpic vor putea fi organizate competitii sportive pe gheaţă la cel mai înalt nivel international, a precizat Primăria Capitalei.

În cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, atât la sol, cât şi pe acoperişul clădirii, care va fi pietonal. Tot pe acoperiş va fi amenajat un spatiu destinat practicanţilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta.

Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajată ca snow park, în acest scop fiind prevazută amplasarea unui tun de zăpadă în vârful pantei principale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS