Firea: Am informaţii certe că Dragnea mă spionează

Primar general al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că, după recenta luare de poziţie avută la reuniunea PSD organizată la Neptun, se aştepta să fie invitată la o discuţie de către preşedintele partidului, Liviu Dragnea, însă are informaţii „certe” că acesta o spionează şi îi urmăreşte activitatea.

„M-aş fi aşteptat ca după luarea mea de poziţie de la Comitetul Executiv domnul Dragnea să mă caute, să mă invite la o discuţie, să avem nişte lămuriri şi cu privire la momentul 10 august, am avut o discuţie foarte mică înainte de Comitetul Executiv, în care nu mi-a dat şansa sau speranţa că doreşte să schimbe lucrurile, pur şi simplu a fost un dialog cumva al surzilor. Mă aşteptam să discutăm şi despre 10 august, şi despre cererea mea de retragere a sprijinului politic pentru doamna Dan şi despre proiectele blocate ale Capitalei. (…) Nu s-a întâmplat acest lucru nici până în ziua de azi, în schimb – fapt care uşurează practic toată sarcina mea şi toată starea în care mă aflu – continuă să facă ceea ce public detestă, dar doar public detestă. Am informaţii certe că mă spionează, îmi urmăreşte activitatea, îmi urmăreşte chiar clădirea primăriei. Sunt oameni care au fost la mine în aceste zile şi care ulterior au fost sunaţi direct de dumnealui sau de colegi foarte apropiaţi de dumnealui, să fie sigur, să fie întrebaţi de ce au fost la mine, dacă punem ceva la cale. Noi nu puneam nimic la cale. Aveam discuţii absolut normale despre administraţie publică locală, nu conspiram politic, unii sunt colegi de partid, alţii sunt oameni care au legătură cu partidul şi cu domnia sa, dar nu sunt membri. (…) Nu pot să înţeleg cum de a recurs la această metodă, de a pune oameni, mă întreb de unde, o fi tot de la doamna Dan, să urmărească, să supravegheze clădirea primăriei, casa mea – nu ştiu dacă sunt structuri de stat sau structuri private – eu profit de această intervenţie să transmit respectul meu şi consideraţia mea pentru toţi lucrătorii cu sau fără funcţie din Ministerul de Interne (…) şi să le transmit că aşa cum au fost întotdeauna profesionişti, nici de această dată să nu intre în jocuri politice şi mai ales în revanşe şi sunt convinsă că aşa vor face”, a declarat edilul, miercuri seara, la Antena 3.

Gabriela Firea a subliniat, consemnează Agerpres, că a fost toată viaţa un civil şi nu trebuie să fie urmărită. „Nu trebuie să fiu nici urmărită, nici spionată, pentru că nu am motivaţie, pentru că am fost toată viaţa un civil şi nu am apucături din acestea denumite de presă securistoide”, a spus ea.

Primarul a susţinut că, după momentul intervenţiei sale la reuniunea CEx al PSD de la Neptun, activităţile sal sunt monitorizată. „Am văzut că şi la Primăria Capitalei avem filaj, şi unde mă duc şi spre casă”, a dezvăluit Gabriela Firea.

Întrebată dacă sunt social-democraţi care o susţin, primăriţa a afirmat că este convinsă că sunt oameni care au opinii similare, chiar dacă aceştia nu se vor exprima.

„Nu ştiu câte persoane, nu ştiu câţi oameni, sunt convinsă că sunt, chiar dacă nu se vor exprima şi voi rămâne o voce solitară, sunt oameni care au personalitate, au coloană vertebrală, sunt şi patrioţi, iubesc PSD, au trecut prin multe etape şi faze politice şi sunt convinsă că deşi gândesc ca mine, poate nu au dorit să se exprime. Rămâne ca următoarea perioadă să fie cea care să ne răspundă acestei întrebări, eu oricum nu am mai putut să trăiesc în această relaţie ipocrită, în care doar eu dădeam adevărul şi onestitatea iar invers se răspundea, din nefericire, cu ceea ce vedem în aceste zile, inclusiv ultimele ore, în care sunt monitorizată cu cine mă întâlnesc, cu cine vorbesc, cine mă vizitează”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a apreciat marţi, la TVR, că o retragere a lui Liviu Dragnea de la conducerea Partidului Social Democrat „ar fi benefică”, în cazul în care liderul PSD nu reuşeşte să îşi schimbe modul de lucru, acela de a se consulta „doar cu două-trei persoane”.

„Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu alţi colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui să facă un pas în spate, n.r.). (…) Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nimănui. Ori schimbă modul de lucru şi renunţă la a se mai consulta doar cu două-trei persoane – multe care nici nu fac parte din Guvern – deci ori schimbă total modul de lucru, dar nu cred că poate să lucreze în acest sens, pentru că ar fi făcut-o – dacă poate, ar fi minunat – dacă nu, cred că o retragere ar fi benefică pentru partid, dar nu atât mai puţin pentru partid, cât pentru ţară”, a precizat Gabriela Firea, întrebată fiind dacă şeful său pe linie de partid ar trebui „să facă un pas în spate”.

Referindu-se la persoanele cu care se consultă Liviu Dragnea, Gabriela Firea a menţionat că sunt „câţiva apropiaţi”, mai mult din afara partidului, iar apropiaţii din interiorul partidului sunt „din ce în ce mai puţini”.

„În ceea ce priveşte propunerile legislative sau iniţiativele guvernamentale care sunt cu impact public, care sunt mai sensibile, care trebuie comunicate şi explicate în mod public, cred că ar fi fost mult mai înţelept şi democrat să discute anterior cu membrii BPN, cu membrii Comitetului Executiv, pentru a găsi cele mai bune soluţii. A crede că doar un consilier sau a crede că doar un consultant deţine adevărul absolut nu este în regulă. De ce? Pentru că întreaga echipă suferă. Nu acei consilieri sau nu acei consultanţi decontează, ci noi toţi, ca echipă. (…) Este nedemocratic ca vicepreşedinţii partidului şi membrii comitetului executiv să afle lucruri importante despre Guvern şi Parlament de pe surse, de pe site-uri”, a adăugat edilul.

Potrivit social-democratei, sunt mulţi membri ai PSD, chiar vicepreşedinţi, care după căderea Guvernului Tudose au aflat „pe surse” sau din presă care sunt candidaţii pentru funcţia de premier. Gabriela Firea a adăugat că acest lucru „nu este normal”.

„Seara a propus-o pe doamna Carmen Dan. Pentru că au fost câţiva colegi pe care i-a chemat şi s-au opus, a schimbat cu doamna Dăncilă, dar restul, practic, aflau pe surse”, a declarat ea.

Întrebată de ce s-au opus membrii PSD consultaţi unei nominalizări a lui Carmen Dan, Firea a răspuns că nu a fost de faţă, dar că aceştia i-au spus că „nu poate fi tot Guvernul de la Teleorman”.

„Doamna Dăncilă, având această anvergură europeană, nu a fost considerată ca o exponentă a judeţului Teleorman. S-a considerat că este un europarlamentar român, la al doilea mandat, cu o relaţie bună la Bruxelles cu oameni politici influenţi din Europa. Spun sincer că am susţinut-o şi că Bucureşti a fost prima organizaţie, împreună cu Ilfov, care i-am acordat public susţinere şi chiar nu regret acest lucru”, a declarat Firea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS