Confidenţialitate

Finlanda a primit mandat de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont

Poliţia finlandeză a primit sâmbătă un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică, relatează presa internațională.

Biroul finlandez de Investigaţii (NBI) a anunţat că a primit mandatul emis de Madrid şi i l-a înmânat unui procuror finlandez, dar că au fost solicitate informaţii suplimentare din Spania înainte de a se lua o decizie, se arată într-un comunicat.

Puidgemont, aflat în exil auto-impus în Belgia, a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari şi a ţinut vineri un discurs la Universitatea din Helsinki, scrie Agerpres.

Parlamentarul finlandez Mikko Karna, a declarat pentru DPA că programul lui Puigdemont s-a încheiat vineri şi că liderul catalan este aşteptat să părăsească Finlanda în cursul zilei de sâmbătă.

Într-un interviu acordat postului Catalunya Radio, avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a declarat că acesta se va prezenta la poliţia finlandeză.

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru ”rebeliune”, infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.