Finalele Cupei Mondiale din Rusia (AVANCRONICI)

În acest weekend se va încheia Cupa Mondială din Rusia. Sâmbătă de la ora 17:00 se va juca la Sankt Petersburg “finala mică”, între naționalele Belgiei și Angliei.

Britanicii – foști campioni în 1966, au mai pierdut o medalie de bronz în 1990 în fața Italiei, în timp ce belgienii ar bifa cea mai bună clasare din istorie.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în grupe, când “diavolii roșii” s-au impus cu 1-0, însă la acea partidă ambele au folosit rezervele, în lipsa mizei.

Belgia are încă cel mai bun atac al turneului final, marcând 14 goluri în 5 meciuri, până la semifinala pierdută cu Franța.

Selecționata din Benelux poate susține că își cunoaște adversarii mai bine, fiindcă 11 fotbaliști din lotul ei sunt legitimati în Premier League.

Lupta pentru trofeu se dă la Moscova, pe stadionul “Lujniki”, duminică. Una dintre marile favorite, Franța va avea în față surpriza acestei ediții, neobosita echipă a Croației.

Naționala balcanică a făcut la Cupa Mondială o risipă de energie incredibilă. A jucat cu 90 de minute mai mult decât adversarii, fiindcă a câștigat toate fazele eliminatorii după prelungiri.

Vedeta croaților, Luka Modric a evoluat cele mai multe minute – 643 și a alergat cei mai mulți kilometri: 63,03.

Mijlocașul lui Real Madrid este urmat îndeaproape de colegul Ivan Rakitic, cu 62,85 kilometri parcurși. Închizătorul Barcelonei a stabilit și un record mondial sezonul acesta, cu 70 de meciuri jucate: 55 la gruparea catalană și 15 la prima reprezentativă.

Deasemenea, la Cupa Mondială din Rusia, croații au tras 100 de șuturi la poartă față de 75 ale francezilor.

Să mai spunem că unul dintre cei 2 finaliști: Modric sau fundașul francez Raphael Varane, ar putea realiza o performanță rară – trofeele Ligii Campionilor și Cupei Mondiale în același sezon.

Finala FranțaCroația va începe duminică, la ora 18:00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS