Confidenţialitate

Finala Cupei României la fotbal s-ar putea disputa cu spectatori în tribune | AUDIO

Finala din 22 mai a Cupei României la fotbal s-ar putea desfășura cu spectatori: este vorba de 50% din capacitatea arenei ”Ilie Oană” din Ploiești.

Varianta luată în calcul: numai spectatori vaccinați. Propunerea a fost discutată în ședința Comitetului special pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie.

Va fi un test pentru meciurile de la euro, spune la Europa FM președintele comisiei pentru tineret și sport din Camera Deputaților, Tudor Pop:

”Propunerea noastră este de 50% din capacitatea stadionului din Ploiești. Deocamdată vorbim doar de persoane vaccinate, repet se poartă încă discuții în jurul acestei opțiuni de a se prezenta cu test PCR negativ. Eu tind către prezența persoanelor vaccinate. Finala Cupei României este un test la participarea spectatorilor la meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O altă propunere este revenirea spectatorilor în tribune, indiferent de sport, din luna iunie, dacă sunt vaccinați sau prezintă un test negativ:

”Ne dorim să redeschidem stadioanele și arenele sportive publicului dar în același timp ne dorim să o facem responsabil, publicul să înțeleagă că  suntem în aceeași barcă și că trebuie să respectăm aceste măsuri de siguranță în așa fel încât să putem reveni treptat la normalitate. Trebuie să eliberăm sportul românesc de Covid 19”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru meciurile de la Euro găzduite de Arena Națională se ia în calcul accesul numai spectatorilor vaccinați. Astfel numărul de fani din tribune ar putea fi mai mare decât cel anunțat până acum: de la 25% din capacitatea stadionului, la 35%.

”În scenariu în care permitem accesul doar persoanelor vaccinate cred că acest procent ar putea să crească până la 35% și să fim în parametrii de siguranță pentru că acest număr ne va permite și o minimă distanțare a spectatorilor, astfel încât ei să participe, chiar dacă sunt vaccinați, fără mască la aceste meciuri”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.