Confidenţialitate

Două filme românești, incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes | AUDIO

Două filme românești au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. „Trei kilometri până la capătul lumii” și „Nasty”, documentarul despre Ilie Năstase vor fi proiectate în cadrul festivalului de pe Riviera Franceză, ce va avea loc între 14 și 25 mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Lungmetrajul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, este inclus la Festivalul de la Cannes la categoria concurs.

Filmul prezintă povestea lui Adi, un adolescent din Delta Dunării, car eînvață la Tulcea. Venit acasă în vacanţa de vară, tânărul se confruntă cu un adevăr crunt, care îi va schimba viața.

Documentarul „Nasty”, în regia lui Tudor Giurgiu, despre viața și cariera tenismenului român Ilie Năstase, va putea fi urmărit în secțiunea „Proiecții Speciale”.

Documentarul a avut premiera națională pe 16 aprilie la Sala Palatului din București, în fața a peste 3000 de spectatori și a unor nume mari din sport precum Ion Țiriac, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi sau Boris Becker.

22 de filme vor concura anul acesta pentru trofeul Palme d’Or.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Elevii ar putea avea o nouă șansă să își mărească nota inițială de la Bacalaureat, dând din nou examenul. Un proiect de lege a fost depus la Senat | AUDIO