Filme de Oscar în Caravana TIFF la Iași, în Parcul Palas

Caravana TIFF debutează pe 30 august cu un film propus de Norvegia la Oscar și parțial realizat în România, ”Valul ucigaș”.

Ziua de miercuri e rezervată documentarelor românești: emoționantul ”Cinema, Mon Amour”, despre un administrator de cinema din Piatra Neamț care visează să reînvie gloria de altădată a cinematografului său, și ”În căutarea tatălui pierdut”, povestea captivantă a fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși, John Moore, proiectat în avanpremieră.

Plin de suspans și cu o distribuție excelentă – actrița Brie Larson a câștigat trofeele Oscar și Globul de Aur 2016 – ”Camera” (foto) va ține spectatorii în priză pe 1 septembrie. Thriller-ul a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Intrarea la proiecţii este liberă.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS