Filiala română a grupului elveţian Roche, anchetată în dosarul prescrierii de medicamente împotriva cancerului

Nu este singura companie producătoare de medicamente implicată în acest scandal. Pe lista celor care mituiau medici ca să le prescrie produsele, se mai află alte 10 firme, printre care GlaxoSmithKline, Actavis, Pfizer, Novartis ori Sandoz.

Reprezentantii Roche au declarat pentru agenţia americană de presă AP că sunt dispusi sa coopereze cu anchetatori şi furnizează documentele cerute.

În urma perchezițiilor făcute la domiciliile medicilor și la clinici de oncologie din București, Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș, oamenii legii au găsit fiole de tratament în valoare de zeci de mii de euro, unele dintre ele expirate, dar și documente care ar proba vacanțele de lux de care au beneficiat doctorii.

ANAF a descoperit că mai mulți producători și distribuitori de medicamente au desfășurat relații comerciale cu agenții de turism.
Au cumpărat diverse pachete turistice – destinate în special unor medici.

Reprezentanții Fiscului precizează că facturile referitoare la aceste servicii au fost înregistrate în contabilitate – în baza unor documente fictive. În acest fel, companiile farmaceutice ar fi evitat plata impozitelor către stat.
Se menționează în acele facturi diverse evenimente și congrese, dar și deplasări în Canada, Franța și Statele Unite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS