Confidenţialitate

Filiala PNL Iași a rămas fără conducere după ce Costel Alexe și Mihai Chirica s-au autosuspendat | AUDIO

Filiala PNL Iași a rămas azi fără președintele județean și fără cel municipal. După ce Costel Alexe și mai apoi Mihai Chirica s-au autosuspendat din funcțiile politice. Ambii sunt cercetați în dosare penale, iar Alexe a fost pus sub control judiciar. Cei doi au rămas membri de partid, ceea ce le permite să ocupe în continuare funcțiile de președinte de consiliu județean, respectiv de primar al Iașiului.

Atât Mihai Chirica cât și Costel Alexe sunt inculpați în două dosare care vizează acte de corupție. În cazul primarului, acesta este acuzat că a omis să sesizeze organele de control, într-un schimb de terenuri care ar fi fost făcut ilegal. Mihai Chirica susține că este nevinovat, dar a decis să se suspende din funcția de președinte al Organizației Municipale PNL până la clarificarea situației sale juridice.

”Nu am luat 5 bani de la Primăria Municipiului Iași, nu am favorizat pe nimeni, nu am făcut nici o faptă de natură penală, în care să-mi fie, într-un fel sau altul frică sau rușine. Îmi văd de treburile administrative ale Municipiului Iași”, a spus Mihai Chirica.

Cu câteva minute înainte, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, s-a autosuspendat din funcția de șef al filialei județene PNL.

”Mă simt, sunt nevinovat și îmi voi demonstra nevinovăția în instanță și până atunci mi se părea un gest firesc, de onoare, să mă autosuspend”, a declarat Costel Alexe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Silvia Craus