Confidenţialitate

Fifor: Este nevoie de o schimbare în PSD și de o nouă echipă de conducere

Social-democratul Mihai Fifor susține că, după înfrângerea de la prezidențiale, PSD are nevoie de o schimbare și de o nouă echipă de conducere.

În opinia sa, pentru ca partidul să fie reconstruit, e nevoie de o analiză a ultimelor două rânduri de alegeri electorale.

„Cu certitudine este nevoie de o schimbare! Sunt alături de cei care susțin acest lucru. Este nevoie de o nouă echipă care să ducă proiectul mai departe. Cu sublinierea necesară că, pentru a asigură un viitor sigur partidului nostru, e nevoie de profesionalism, corectitudine, transparentă și mai ales unitate și spirit de echipă. Asta asteaptă cetățenii de la noi”, a scris secretarul general al PSD, pe Facebook.

„Dacă vrem să reconstruim partidul, atunci ar trebuie să începem cu o analiză profundă, onestă și transparentă a ultimelor două scrutine electorale. Atât la centru, cât și la nivel teritorial. Să vedem unde am greșit și care sunt soluțiile pentru următoarele bătălii electorale.
Avem cu toții o răspundere pentru rezultatele de la europarlamentare și prezidențiale. Am participat cu toții la deciziile luate de partid. Unii le-au propus, alții au tăcut, dar le-am susținut cu toții, aproape de fiecare dată în unanimitate.
Nu vom rezolvă nimic dacă acum vom începe astăzi să ne acuzăm unii pe alții. Ar însemna să mergem mai departe cu aceleași neajunsuri care ne-au adus în punctul în care ne aflăm. Dacă vrem cu adevărat să reconstruim partidul, trebuie să spunem lucrurilor pe nume cu onestitate și colegialitate, în forurile statutare ale partidului. De prea multe ori am lăsat lucrurile importante nerostite sau le-am transferat la categoria -și altele-.

Actuală echipă de conducere a fost aleasă în cadrul Congresului din 29 iunie, într-un moment dificil pentru partidul nostru. Nu a fost deloc o misiune usoară. În acel moment sondajele ne plasau la 17% și mulți din partid nu dădeau nicio sansă să intrăm în turul 2. Iar că și cum dezastrul din 26 mai nu ar fi fost de-ajuns, a urmat -cazul Caracal-, revenirea subiectului „10 august”, blocajele asupra Guvernului prin incălcarea Constituției, moțiunea de cenzură prin care PSD a fost inlăturat de la guvernare, investirea guvernului PNL. Cu toate astea, am intrat în turul 2, iar în final candidatul nostru a obținut 34%, dublu fată de punctul de la care am pornit. E mult? E puțin? Se putea mai mult? Ce trebuie făcut pentru a reveni la intervalul nostru tradițional? Toate acestea sunt intrebări la care trebuie să răspundem cu sinceritate în cadrul forurilor statutare, pe bază unei analize profesioniste”, a adăugat Mihai Fifor.

Social-democrații dezbat situația post-alegeri, marți, începând cu ora 18 și 30 de minute, într-o ședință a Comitetului Executiv Național.

Viorica Dăncilă ar urma să își anunțe demisia din funcția de președinte al PSD la ședința Comitetului Executiv al partidului de marți, au declarat surse politice pentru Mediafax.