Confidenţialitate

Festivalul Trandafirilor din Bulgaria – GALERIE FOTO

Valea Trandafirilor din depresiunea Kazanlak, unde se cultivă trandafirul de Damasc, se situează în inima Bulgariei şi se întinde pe o distanţă de aproximativ 95 de kilometri.

Din Rosa Damascena (trandafirul de Damasc) se extrage uleiul esenţial, folosit de cei mai mari producători de parfumuri din lume.

De originea trandafirului de Damasc în Bulgaria sunt legate două legende.

Se spune că trandafirul de Damasc a fost adus în Bulgaria în secolul al XIII-lea de către un judecător turc. Alta care spune că un mare cruciat, Robert de Brie, a adus acest trandafir din Siria în Europa, la mijlocul secolului al XIII-lea.

Ceremoniile de culegere a trandafirului, atât în oraşul Kazanlak, cât şi în localităţile din apropiere, s-au transformat în festivaluri pe care le caută turiştii din toată lumea.

Festivalul Trandafirilor din Kazanlak a debutat în 1903.

De la sfârşitul lunii mai şi până în luna iunie, oraşul Kazanlak se transformă complet.

Au loc parade, festivităţi, concerte, expoziţii şi defilări care atrag mii de turişti în fiecare zi.

Fetele bulgăroaice, îmbrăcate în costume naţionale, purtând coroniţe de trandafiri şi coşuleţe pentru petale, culeg manual petalele de trandafir. Culegerea lor se realizează doar în timpul dimineţii. Începe la ora 4 şi durează până la ora 10.

Din petalele trandafirilor de Damasc se realizează produse cosmetice, precum uleiuri, parfumuri, săpunuri, creme, apă de trandafiri, dar şi celebra dulceaţă de trandafiri.

În perioada festivalului, oraşul Kazanlak este împânzit de meşteşugari şi comercianţi care-şi etalează pe zecile de tarabe produse din trandafiri.

Vizitarea oraşului Kazanlak s-a realizat cu sprijinul agenţiei de turism Holiday Boutique şi Ghid Zamolxe.