Confidenţialitate

Festivalul Național de Teatru aduce azi primul spectacol-lectură Live 360°: „Moartea bate la ușă”, pe un text de Woody Allen | VIDEO

Duminică, de la ora 16, Festivalul Național de Teatru aduce în ediția online  o premieră în teatrul românesc: prima transmisiune live a unui spectacol-lectură în variantă 360°, ceea ce presupune o experiență nouă și inedită pentru public.

În spatele acestei idei se află Florin Ghioca, care a oferit mai multe detalii despre spectacol într-un interviu în Clubul de Seară, la Europa FM.

Spectacolul „Moartea bate la ușă”, pe un text de Woody Allen, îi are în distribuție pe marii actori Maia Morgenstern și Mircea Rusu, într-o adaptare scenică gândită și realizată de Florin Ghioca. Cei doi actori au avut numeroase colaborări în spectacole de-a lungul vremii, cele mai recente fiind în „Vizita bătrânei doamne” de la Teatrul Național din București (regia Alexander Morfov) și în „Amantul”, la Teatrul Evreiesc de Stat, în regia regretatului Vlad Stănescu.

”E vorba de primul spectacol de teatru- lectură, care va fi transmis în direct în regim 360 de grade. Asta înseamnă că de pe orice dispozitiv conectat la internet (telefon, laptop, tabletă, calculator), puteți să vedeți acest spectacol aflându-vă în mijlocul scenei, între cei doi actori (Maia Morgenstern și Mircea Rusu) și practic veți putea cu mouse-ul sau prin touchscreen să vă orientați între cei doi actori; vă veți afla la un metru distanțtă de actori și veți putea să interacționați vizual cu ei din ce unghi doriți. Este o premieră, este un spectacol care se numește Moartea bate la ușă, pe un text de Woody Allen.

Vorbim despre un teatru scurt, acest spectacol e de 40 de minute. Duminică de la ora 16.00, tot pe site-ul fnt.ro o să vă întâlniți cu această nouă modalitate de a vedea un spectacol de teatru”, spune Florin Ghioca, în Clubul de Seară, la Europa FM.

FOTO: Florin Ghioca